Welkom op de site van het INTERREG-project „Unterrichtsmaterial D-NL / Lesmateriaal D-NL“!

In het kader van dit project zal in de komende twee jaar lesmateriaal ontwikkeld worden voor de Oberstufe van Duitse Gymnasien en Gesamtschulen en voor de bovenbouw van HAVO/VWO in Nederland.

Het ontwikkelde lesmateriaal zal in beide talen (Nederlands en Duits) op deze site ter beschikking worden gesteld . Daardoor is het mogelijk om het lesmateriaal in beide landen ook vanuit een vergelijkend perspectief in te zetten. Met dat doel wordt basismateriaal over de thema’s politiek, geschiedenis, maatschappij, cultuur, economie en milieu samengesteld en gedidactiseerd. Op deze manier kan zowel de kennis over het buurland als over het eigen land worden verbeterd. Door de interculturele invalshoek wordt bovendien de wederzijdse perceptie veelkleuriger en gedifferentieerder waardoor misverstanden en stereotiepe beeldvorming kunnen worden tegengegaan.

Om de kwaliteit van het materiaal te garanderen, werken de projectpartners Zentrum für Niederlande-Studien van de universiteit Münster, het Duitsland Institituut in Amsterdam en het NUFFIC in Den Haag grensoverschrijdend samen. Daarnaast zijn ook de verantwoordelijke onderwijsinspecties van de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Nedersaksen bij dit project betrokken. Het team wordt bovendien door een werkgroep ondersteund waarin ook leraren en leraressen van beide zijden van de grens zijn vertegenwoordigd.